söndag, mars 27

Söndagsmys


Vaniljte ur favoritmuggen. Strumpstickning i finaste gröna ullsilkegarnet. Godis. En bra söndag.

lördag, mars 26

The Last Knit...



Riktigt så här beroende av stickning är jag inte, även om det ibland känns så ;)

torsdag, mars 24

Jag är nominerad!


Yay! Jag har blivit nominerad med Fawkes-sjalen i Harry Potter Knit and Crochet House Cup :)


Hoppas, hoppas att jag vinner...

onsdag, mars 23

Knappat och klart!





Äntligen är knapparna isydda och koftan klar! Jag är jättenöjd med den, den är lång och den sitter som den ska, dessutom har den finfina tumhål som går att förvandla till vanliga muddar när man vill, såna här koftor går inte att köpa ;)

Jag har följt Koftans Koftas uppifrån-och-ner-kofta, gjort en bredare knappkant och minskat för midjan och ökat för höfterna, samt lagt till tumhål.

Nu har ju våren kommit hit och koftan är väldigt varm, något jag ser fram emot att åtnjuta framåt hösten och vintern, som jag för övrigt redan längtar till... men först vår och sommar!

Garn: Kampes 2-trådiga, knappt 5 härvor á 100g
Stickor: 3.5

måndag, mars 21

En mönsterbok


Fick en jättefin stickbok av mamma igår, Sticka de vackraste mönstren, massor av fina mönster, både flätmönster, flerfärgade och lite "spetsiga", det kliar i fingrarna ;)

söndag, mars 20

Kommunistvantar



Alla behöver väl ett par kommunistvantar? ;) Det här var en riktigt rolig stickning och det var så kul att se mönstret växa fram. Jag har varit lite rädd för att sticka tvåfärgat men det var inte alls så svårt som jag trodde och väldigt mycket roligare dessutom!

Jag gjorde inte den lettiska flätan som står i mönstret, istället stickade jag ett slätt varv med svart och sedan ett varv avigt med varannan svart och vit och det blev jättebra. Jag modifierade även mönstret på den ena vanten och stickade in en signatur.

Det blev ett par riktigt tjocka och goa vantar. Tyvärr går vi mot varmare tider nu så jag hinner nog inte använda dem så mycket, men med skidor på TV så känns de just nu helt rätt :)

Mönster: Gratismönster från Clara Stickar
Garn: Kampes 2-trådiga
Stickor: 2.5

torsdag, mars 17

En liten stickpaus



En liten paus på grund av ett skadat finger, som pausunderhållning bjuder jag på en musikvideo från bandet som jag är med i, Dibbukim, vi släpper vår första skiva den 25 april :)

tisdag, mars 15

Knappar på väg...


Nu har jag äntligen fixat knappar till koftan så nu ska de bara sys på så är den klar! Förhoppningsvis får jag tid till det i helgen, men visst är det tråkigt att sy i knappar? Desto roligare är det när det är klart :)

söndag, mars 13

Imladris



Min Rivendell är klar, eller Imladris som jag har döpt min till, vilket helt enkelt är sindarin för Rivendell :)

Jag är jättenöjd, mönstret var kul att sticka så det blir nog fler och den är jätteskön att ha på sig, tyvärr befarar jag att den inte hinner komma till användning så mycket innan vi går mot varmare tider...

Mönstret kommer från Susan Pandorfs Lord of the Rings-kollektion.

onsdag, mars 9

Pysselshop




Nu har jag startat en shop för alla saker som jag pysslar, inget stickat än, men det kommer kanske med tiden. House of Perele fick den heta. Just nu är det prylar från min andra hobby, smycken och stickmarkörer. Ta en titt :)

House of Perele

tisdag, mars 8

Jag stickar vantar


Det känns inte som att det är helt rätt tid på året för att sticka vantar, men jag kunde in låta bli när Clara delade med sig av mönstret på sina fantastiska kommunistvantar!

Det är första gången jag stickar med två färger och det går över förväntan bra, inte alls så svårt som jag trott, åtminstone inte när det är så täta byten mellan färgerna att det bara är att låta garnet följa med. Att sticka raka stycken med längre mellan bytena ser jag fortfarande som en utmaning, men målet är att fixa även det och jag tänker att detta är ett bra led i den riktningen ;)

måndag, mars 7

Tillökning i garnlådan



Mamma och pappa var i Prag förra veckan och mamma hade minsann köpt med sig lite garn hem till mig :) Sex gosiga nystan mjuk merinoull ligger nu snällt och väntar i garnlådan.

Även ugglorna i hemmet fick en ny vän, en söt liten uggla i swarovskikristall :)

lördag, mars 5

Föreläsningsstickning


Ett par pulsvärmare blev färdigstickade på föreläsningen häromdagen. Det är mysigt med föreläsningsstickningar och för mig fungerar det dessutom väldigt bra ur ett inlärningsperspektiv, det är som att jag hör bättre med en stickning i händerna :)

Garnet har jag fått genom ett byte för längesen, det är hemspunnet på en hemmagjord spinnrock!

fredag, mars 4

Superelastisk uppläggning



Jag måste tipsa om en superstretchig uppläggning som jag använde nyligen, det blev verkligen jättebra! Ser kanske lite förvirrande ut men det var väldigt enkelt när man väl fått in rörelserna!

Det ska visst finnas en lika stretchig avmaskning men så långt har jag inte kommit än ;)

torsdag, mars 3

Älskade spets!


Jag kunde inte hålla mig och satte igång och sticka på mönstret jag fick igår och det är ett fantastiskt roligt mönster, det är såna här mönster som påminner mig om hur mycket jag älskar att sticka spets! Jag har på känn att det här kommer att bli riktigt snyggt även om jag inte kommit så långt än :)

onsdag, mars 2

Jag har fått ett mönster!



Jag har suttit och suktat efter det här mönstret länge men har inte haft råd. Och helt plötsligt damp det ner som en gåva i mejlboxen på Ravelry! Gissa om jag blev glad och väldigt överraskad. Det finns så många fantastiska och snälla människor, det får man aldrig glömma bort!

Gåvan kom från en medstickare i Harry Potter-tävlingen på Ravelry. Jag tackar "my fellow Gryff" och länkar till hennes blogg här.

Rivendell Smoke Ring