fredag, maj 24

Balkongodling

Häromdagen planterade jag tomatplantor som jag fick på en "byta-grejer-med-varandra-dag". Väldigt bra koncept där man träffas och byter bort saker man tröttnat på mot saker som någon annan tröttnat på. Sedan skänks allt som blir över till närmsta välgörenhet. Plantorna huserar i alla fall just nu i vad som snart kommer att bli alldeles för små krukor, de växer ju så fort! Men man tager vad man haver och det här var de två största krukorna som fanns att tillgå, nu förlitar jag mig bara på att någon vänlig själ ska förbarma sig över mina stackars trångbodda plantor och ge mig ett par större krukor, hihi.

Jag hade ganska höga ambitioner om odling på balkongen i år men hittills har det bara blivit tomater, tror jag ska lyckas med lite mynta och libbsticka också sen nöjer jag mig nog för i år!


6 kommentarer:

 1. Jag kan nog hooka upp dig med timjan och rosmarin om du vill? Mynta med för del delen om du orkar med små plantor. Libbsticka är sista pusselbiten i min köksträdgård! Älskar älskar libbsticka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Timjan och rosmarin är typ mina två favoritkryddor så det tackar jag inte nej till! Mynta har jag en planta som väntar på mig hos en kompis så det är på gång. Verkar ju kunna bli en lovande kryddbalkong det här. ;)

   Radera
 2. Schyst med byteshandel så där!
  Minns att min mamma brukade byta plantor med andra trädgårdsodlande när jag var liten. När man drar upp plant själv blir det ju ofta mer än man egentligen behöver, så då är det ju perfekt att få lite variation genom att byta med andra! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det bra, och det blir alltid roligare än att köpa för man får nästan alltid med sig något nytt man inte tänkt sig!

   Radera
 3. Vad kul att få något odlat alls, här hemma har det bara blivit två solrosor som barnen har sått på dagis, har inte orkat mer i år, nästa år satsar jag på istället. Tossorna är superenkla. Jag stickar till mig själv i svarta fårets oden, stickor 6, 46maskor bara räta i 14cm avmaskar 6m i var sida, sticka 14cm till sen stickar man två maskor iho, 2 räta och upprepar det varvet ut, 2räta varv, sen 2m tills 1rm varvet ut, 2 räta varv och sist 2m tills varvet ut. Jag har 39 i skostorlek, till smabon som har 42:or lägger jag upp 52 maskor stickar 16cm innan avmaskningen och sedan ytterligare 16cm. Sen in med dem i tvättmaskinen på 60grader(med annan tvätt)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det var ju verkligen superenkelt och jag har också 39 i skor så jag behöver inte tänka om måtten alls! :)

   Radera