fredag, april 26

Hemma igen

Då var vi hemma igen och jag måste säga att det känns lite vemodigt faktiskt, jag hade gärna väntat några veckor till med att komma tillbaka till den gråa vardagen. Det har varit en underbar vecka och jag längtar tillbaka! Vi har mest strosat runt och tagit det lugnt, njutit av ledigheten och solen och bara varit.

Väskan är uppackad och jag har betraktat mina fynd. Jag handlade massor av tvål, olivtvål och lertvål från döda havet. Jag bestämde mig för att köpa flera olika, från lite dyrare på hälsokosten (fast ändå superbilligt jämfört med här) till riktigt billiga på lokala marknaden. Nu ska det bli kul att prova vilken som är bäst. :) Ekologisk kallpressad kokosolja fanns det också gott om och jag köpte två olika sorter.

Sista dagen lyckades jag även hitta Henna på marknaden i Jerusalem och den verkar fantastisk, luktar jättegott. Jag köpte ett kilo för 80:-!

Sen köpte jag förstås lite te och kryddor också, ingefärste, kryddte och Zatar. Och en vegetarisk kycklingbuljong! Tänka sig, det går förstås inte att få tag på här men i Israel är det inga problem, pga den judiska mathållningen (där man inte får blanda kött och mjölk) finns det produkter som är parve, det vill säga helt utan varken kött eller mjölk för att kunna ätas till vad som helst, och så uppstod den vegetariska kycklingbuljongen! Nu kan jag äntligen laga kycklingsoppa med kneidlar, utan kyckling. ;)

5 kommentarer:

 1. Haha, det där är min typ av reseshopping! Hoppas att ni hade en trevlig resa. Ni får berätta mer om vad ni gjorde där nere när vi kommit till Sverige. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi hade det jättebra! Ska bli kul att ses och berätta mer, och inte minst höra om hur ni har haft det sen sist! :)

   Radera
 2. Ja, vilka härliga fynd! Färsk henna är ju det lyxigaste! Jag har en ABS till dig här hemma också ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det! Tänkte inviga den nästa vecka, ska bli kul att se om det blir stor skillnad från den vi använde sist. Jaa, den ser jag fram emot att få prova! :)

   Radera
 3. Mysigt! Lite varmare och skönare än här hemma, tänker jag! Ingen stickning på planet? :-))

  SvaraRadera