onsdag, april 3

Rent hemma utan onda kemikalier

Vi har länge försökt undvika kemikalier i hemmet så långt det går och just städning är ju ett område som lätt blir väldigt kemikaliestint. Med en liten som kravlar runt på golvet hela tiden och dessutom smakar på det mesta som kommer i hans väg har det blivit ännu tydligare för oss hur viktigt det är att leva lite "renare", fritt från kemikalier.

Eftersom vi redan använder bikarbonat och vinäger till håret letade jag lite info om hur man kan använda det till städning. Det funkar ypperligt visade det sig. Allrengöring, toarent, desinficering och propplösare, ja det mesta får man av bara bikarbonat och vinäger. Mikrofibertrasor kommer man också långt med och en bra golvrengöring får man av olivtvål.

Riksförbundet för MCS (Multiple Chemical Sensitivity) har gjort en gjort en jättebra guide till hur man städar helt utan kemikalier, där står lite mer i detalj hur man gör.

2 kommentarer:

 1. Visst är det härligt hur man med så enkla medel kan minimera mängden extra (och onödiga) kemikalier!

  Såg förresten en bit av "plus" på tv igår där de testade att halvera mängden maskindiskmedel och ändå fick samma rena diskresultat. Kändes roligt att sånt får komma ut i tv så där, och det kändes bra att få det bekräftat efter att själv ha gjort det sedan länge!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen häftigt! Och det blir billigare också, och jag förvånas fortfarande över att det fungerar så mycket bättre, jag får kaklet rent mycket enklare numera!

   Vi har ingen diskmaskin än (bor i studentlägenhet med pentry) men jag kan tänka mig att det är så, stämmer ju även på tvättmedel, och ja, det mesta tycker jag!

   Radera